Wereldkoken Rusland
nov 30 2019

Wereldkoken Rusland

  • 12:21
  • Herberg De Aandacht

Geen verhandelingen over politiek of geschiedenis, maar verhalen die uit het leven van de doorsnee Rus gegrepen zijn. Dat was de inzet van Wereldkoken Rusland, gehouden op vrijdag 29 november.

Wim Fonteijn, die tijdens zijn werkzame leven ontelbare leerkrachten heeft opgeleid, vertelde met smaak over zijn bezoeken aan Rusland, waar hij zijn kennis en ervaring jarenlang heeft aangewend. Tussen de diverse gangen van de maaltijd door vertelde hij aan de hand van kleine dierbare voorwerpen over alledaags leed en geluk, over komische en ongemakkelijke situaties.

De magen kwamen ook dit keer niets tekort. Ter ontvangst werden de gasten zoals dat hoort getrakteerd op brood met olie en zout. Aan tafel waren er onder meer zakouski (een soort tapas), borsjt (bietensoep, een favoriet van veel Russen), bliny (boekweittoastjes met zalm), haring in bontjas (bieten- en eisalade), Russische sigaretten (slagroomwafels) en Russische thee met een schaaltje abrikozenjam ernaast. Naar geest en lichaam voldaan gingen de gasten huiswaarts.

 

Indrukken