Wereldkoken Rusland
- 13:21
- Herberg De Aandacht
Geen
verhandelingen over politiek of geschiedenis, maar verhalen die uit het
leven van de doorsnee Rus gegrepen zijn. Dat was de inzet van
Wereldkoken Rusland, gehouden op vrijdag 29 november.
Wim Fonteijn, die
tijdens zijn werkzame leven ontelbare leerkrachten heeft opgeleid,
vertelde met smaak over zijn bezoeken aan Rusland, waar hij zijn kennis
en ervaring jarenlang heeft aangewend. Tussen
de diverse gangen van de maaltijd door vertelde hij aan de hand van
kleine dierbare voorwerpen over alledaags leed en geluk, over komische
en ongemakkelijke situaties.
De magen kwamen
ook dit keer niets tekort. Ter ontvangst werden de gasten zoals dat
hoort getrakteerd op brood met olie en zout. Aan tafel waren er onder
meer zakouski (een soort tapas), borsjt (bietensoep,
een favoriet van veel Russen), bliny (boekweittoastjes met zalm),
haring in bontjas (bieten- en eisalade), Russische sigaretten
(slagroomwafels) en Russische thee met een schaaltje abrikozenjam
ernaast. Naar geest en lichaam voldaan gingen de gasten huiswaarts.