In gesprek met Miranda Heuveling, vrijwilliger op Lesbos
mrt 10 2019

In gesprek met Miranda Heuveling, vrijwilliger op Lesbos

  • 11:41
  • Herberg De Aandacht

Al jaren trek ik mij de vluchtelingenkwestie behoorlijk aan. De beelden van mensen met kleine kinderen die in doodsangst de meest gevaarlijke boottochten ondergaan op zoek naar een veilige plek, bleven maar in mijn hoofd rondspoken.
Zelf heb ik een stabiel en veilig leven. Ik ben gelukkig getrouwd, trotse moeder van Mees (11) en Jip (8) en eik werk als docent Nederlands en rekenen op het OBC in Huissen. Via-via kwam ik in contact met de Nederlandse hulporganisatie Because We Carry, die sinds drieënhalf jaar actief is in het vluchtelingenkamp Kara Tepe op Lesbos.
Hun missie, ‘Wees zelf de verandering die je wilt zien in de wereld’, sprak mij zodanig aan dat ik heb besloten mijn plannen om te zetten in daden. In september 2018 ben ik met twee vriendinnen op het vliegtuig naar Lesbos gestapt. Daar hebben wij geholpen in het vluchtelingenkamp Kara Tepe, waar zo’n 1200 mensen uit landen als Iran, Irak, Syrië en Afghanistan wonen. Het was een mooie, intense maar soms ook heftige week, waarin we geholpen hebben met het voorbereiden en uitdelen van het ontbijt, het organiseren van kinder- en volwassenactiviteiten en allerlei andere hand- en spandiensten.
Op zondag 17 maart ga ik in Herberg De Aandacht in Heteren vertellen over mijn motivatie, de organisatie Because We Carry en mijn ervaringen van die week op Lesbos.

Indrukken