• Proceed to the Next Steps
    Welkom in

    Herberg De Aandacht

    Spijs voor de ziel
  • Proceed to the Next Steps
    Welkom in

    Herberg De Aandacht

    Spijs voor de ziel
  • Proceed to the Next Steps
    Welkom in

    Herberg De Aandacht

    Spijs voor de ziel

Indrukken

Van harte welkom in Herberg De Aandacht!

Herberg de Aandacht wil ruimte geven aan mensen op zoek naar zingeving en spiritualiteit, naar rust en stilte, naar een moment om verder door te praten dan we vaak gewoon zijn. In dit gastvrije huis is volop aandacht voor de mens, de natuur, de samenleving én God.

Voor dit doel is de sfeervolle oude pastorie van Heteren opnieuw ingericht. Voor activiteiten die daar qua karakter of deelnemersaantal om vragen, wordt daarnaast het sfeervolle en intieme kerkgebouw gebruikt. Herberg De Aandacht is een initiatief van de R.K. Parochie H. Maria Magdalena. Uitgangspunt is de spiritualiteit van de heilige Benedictus van Nursia (480-547), stamvader van het kloosterleven in de Westerse kerk. Daarin staan waarden als aandacht, rust, ritme, zorg en hoop centraal. ‘Herberg’ veronderstelt een plaats waar mensen welkom zijn, waar mensen aan kunnen schuiven en weer verder kunnen gaan. Er is voor iedereen plaats.

‘Aandacht’ verwijst uitdrukkelijk naar de Regel van Benedictus, die benadrukt dat alles wat je doet - ook de alledaagse dingen - aandacht verdient, maar ook dat alle aandacht moet uitgaan naar gasten.

Dit streven vertaalt zich ieder halfjaar in een gevarieerd aanbod. Dit bestaat uit vaste en wisselende activiteiten. Elkaar ontmoeten tijdens de maaltijd is zo waardevol gebleken dat we daar graag ruimte voor blijven maken, zowel tijdens het Wereldkoken als voorafgaand aan een activiteit. Omdat films veel te denken en te bespreken geven, is er maandelijks een inspirerende film te zien. Daarnaast zijn er lezingen, workshops, creatieve activiteiten, concerten en excursies.

Ook wie behoefte heeft aan geloofsverdieping, is van harte welkom in de Herberg. De bijeenkomsten van Geloven Nu, Vrouw in Kerk en Samenleving (VKS) en de Bijbelbrunch worden deels in Heteren en deels in De Ark in Haalderen en De Hoeksteen in Elst gehouden.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!